Välkommen till Galleri 14 Kvadrat

Det lilla galleri i den stora natur…

Galleriet är beläget vid Söderåsens sydvästvända sida, 3 km norr om Kågeröd. Här visar jag min egen konst från påsk till medio september. Jag gör även plats för andra utställande konstnärer, i perioder om 14 dagar per utställning. 2 max 3 utställare per sommarhalvår.

Galleriet ligger dörr i dörr med butiken ’Keramik och Trädgård’ som tillhör min make som är keramiker. Konsten och konsthantverket klär varandra, och tillsammans med den avskalade, rustika miljön i det gamla stallet skapar det rika möjligheter för att njuta av allt det vackra! Här finns ett säreget lugn, och naturen bjuder på all sin underbara prakt, i trädgården och runt om oss.

Här på sidan hittar du information om aktuella och kommande utställningar i galleriet. Varmt välkommen!

Följ ossInstagram ›› och Facebook ››

Gästutställare 2024

Ingrid Skulidottir

Måleri, teckningar och skulpterad stengods

15 – 28 juni

Vernissage 15 juni kl. 13 – 16, 

Öppet alla dagar kl. 10 – 16

Ingrid Skulidottir är dansk konstnär, och bor och arbetar i Köpenhamn. Hon är fram för allt kolorist – och arbetar med färgsansningar, färgklanger och färgernas sätt att ’prata med varandra’. Hennes motiv utspringer ofta av vardagliga situationer och iakttagelser, som utsikten från ett fönster, glas på ett bord eller blommor i en kruka. Materialet är huvudsakligen kol och akryl på duk. I keramikens konst arbetar hon i stengodslera som hon modellerar för hand, detta för att bevara känslan av handens arbete och materialets ursprung i det färdiga föremål. Ingrid Skulidottir ställer ut i konstföreningar och på gallerier, senast på Konstmuseet JANUS. Se mer: ingridskulidottir.dk

söderåsen - logo

Hitta